V České republice obliba ryb v jídelníčku sice stoupá, ale je to ještě pořád málo, navíc nejkvalitnějším zdrojem těchto kyselin jsou tučné mořské ryby. Omega-3 nenasycené mastné kyseliny mají dobrý vliv na naše zdraví, a proto bychom neměli jejich přísun v našem jídelníčku zanedbávat. Omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou prostě rybí tuk - nebojte se, je to ten zdraví prospěšný tuk. Nezapomínejme, že tělo si omega-3 vyrobit neumí.
S čím nám pomohou?
- snížení rizika infarktu
- srdečně-cévní systém
- zlepšení imunity
- zlepšení paměti
- snížení hladiny cholesterolu (prevence vysokého krevního tlaku
- správné usazování vápníku v kostech (velmi důležité u dětí)
- bolesti kloubů u dětí, růstové bolesti u dětí
- astma
- ekzém
- lupénka
Prostě pro udržení správného stavu srdce, krevního tlaku, mozku a zraku jsou omega-3 velmi důležité. Nepostradatelné jsou také pro správný vývoj mozku a zraku plodu i kojeného dítěte.
Abychom zajistili dostatečné množství omega-3 měli bychom jíst ryby alespoň 2x do týdne. Ne vždy to ale jde. Proto je dobré mít po ruce i VITAMARIN, který obsahuje unikátní rybí olej z mořské ryby Engraulis japonicus. Vitamarin představuje přírodní zdroj omega-3 nenasycených mastných kyselin a bude se hodit například při zvýšené hladině krevních tuků, při mozkových příhodách a při riziku trombóz. Rybí olej obsažený ve Vitamarinu má dobrý vliv také na psychiku, úzkostné a depresivní stavy. Působí také při oslabené paměti, nesoustředěnosti, senility a při Parkinsonově chorobě. Rybí olej má pozitivní vliv na podporu produkce serotoninu a proto působí na zlepšení nálady. Posiluje také kvalitu zubů, kostí, nehtů a vlasů.